Home

Achtergrond 167 x bekeken

Kijkers vliegtuigcrash botsen op A9

Het woensdag bij Schiphol gecrashte vliegtuig van Turkish Airlines trekt nog steeds veel bekijks.

Het was vandaag heel druk op de A9 met mensen die een glimp probeerden op te vangen van de Boeing 737. Doordat bestuurders langzamer gingen rijden en niet opletten, gebeurden er vier tot vijf kopstaartbotsingen, met alleen blikschade. Dat zei een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Het wrak is door schermen niet te zien vanaf de A9, maar dat weerhield mensen niet. De politie zorgde ervoor dat het verkeer bleef rijden en op te treden als het nodig was.

In tegenstelling tot gisteren stond niemand zonder noodzaak stil op de snelweg. Toen negeerden tien automobilisten wel de afzettingen en waarschuwingsborden. Daarvoor kregen ze een bekeuring van 150 euro.

Enkele tientallen mensen probeerden vandaag lopend of fietsend in de buurt van de verongelukte Boeing te komen. Ze werden weggestuurd door de politie, aldus een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer.

In het gebied rond het vliegtuig geldt een noodverordening. Mensen die er niets te zoeken hebben, kunnen een boete verwachten van ongeveer 250 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.