Home

Achtergrond 173 x bekeken

Kamp Holland opnieuw beschoten

De Nederlandse militaire basis Kamp Holland in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan is zondag eenmaal beschoten met twee raketten.

De explosieven raakten het kamp niet en er werd geen schade aangericht. Dat meldde Defensie donderdag in haar weekoverzicht van de missie. In januari werd het kamp drie keer beschoten en werd er evenmin schade aangericht. Het was toen de eerste beschieting in twee jaar tijd.

De speurtocht naar wapenopslagplaatsen en fabriekjes waar explosieven worden gemaakt, heeft opnieuw resultaat opgeleverd, onder meer in de buurt van de Baluchivallei. De Afghaanse politie ontdekte een opslagplaats met 107 mm raketten en zelfgemaakte bommen. Het Afghaanse leger stuitte op een bommenfabriekje in twee quala's (ommuurde woningen). Enkele verdachten werden aangehouden en overgedragen aan de Afghaanse autoriteiten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.