Home

Achtergrond 161 x bekeken 2 reacties

Kamer wil vloeibaar frituurvet

Snackbars moeten vloeibaar frituurvet gaan gebruiken.

Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Maar minister Ab Klink (Volksgezondheid) wil er niet aan omdat de patatbakkers uit eigen beweging al een stuk minder in het ongezondere vaste vet aan het frituren zijn.

Dat bleek vandaag tijdens een overleg tussen de Tweede Kamer en de minister over voeding. Klink wees er ook op dat wetgeving voor het frituurvet lastig is omdat dit in Europa zou moeten gebeuren. In andere landen bestaat daar weinig animo voor.

Verplichten van het gebruik van vloeibaar vet past ook niet in Klinks filosofie dat de overheid niet al te snel moet ingrijpen en dat een gezonde leefstijl in eerste plaats een verantwoordelijkheid van de burger zelf is. De voedingsindustrie zou terugdringen van zout eb slecht vet en inperken van snoepreclames voor kinderen zelf moeten aanpakken. De Kamer vindt dat Klink wel meer daadkracht mag tonen. "Zelfregulering heeft weinig opgeleverd'', zei PvdA'er Khadija Arib.

De Kamer maakt zich ook zorgen over ondervoeding, vooral bij oudere mensen. Daarom zou daar vaker naar gekeken moeten worden. Klink reageerde welwillend op de suggestie van de SP om mensen die een griepprik komen halen te controleren op ondervoeding.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Eerst willen ze alleen nog biologisch,
  Nu vloeibaar vet
  Straks hebben die lui het eeuwige leven
  Dan wil ik ze kunnen WEGSTEMMEN!

 • no-profile-image

  boer

  Nou ja, bij mij is het frituurvet altijd vloeibaar als de patat met frinkandellen erin gaan........hmmmmmm

Of registreer je om te kunnen reageren.