Home

Achtergrond 188 x bekeken

Jubileumpostzegel van jarige Vogelbescherming

Vogelbescherming Nederland bestaat vrijdag 110 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum komt TNT in mei met een speciale postzegel.

Dat laat de Vogelbescherming weten. Vogelliefhebbers richtten deze oudste natuurbeschermingsorganisatie van Nederland op 13 maart 1899 op uit verontwaardiging over de jacht op sterns. De vogels werden gebruikt voor het opsieren van dameshoedjes.

De Vogelbescherming is uitgegroeid tot een professionele vereniging met 149.000 leden. Tegenwoordig ligt de focus op het beschermen en verbeteren van leefgebieden van vogels. Internationale samenwerking is hiervoor nodig. Om trekvogels tijdens hun tocht te beschermen start de Vogelbescherming volgende week zaterdag met de campagne ’Born to Travel’.

De postzegel van de Vogelbescherming die TNT uitbrengt, is onderdeel van een vel jubileumzegels met het thema goede doelen. De andere organisaties die een zegel krijgen zijn KWF Kankerbestrijding, Cordaid Mensen in Nood, De Zonnebloem en SOS-Kinderdorpen. Een speciale jubileumeditie bestaat uit vijf wenskaarten en een velletje jubileumzegels. Deze editie is te koop voor 5,50 euro waarvan 1,10 euro naar de goede doelen gaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.