Home

Achtergrond 223 x bekeken

Jonge boeren steunen oprichting SPA

Het NAJK steunt de oprichting van de Stichting Poolfonds Aardappelen (SPA).

De organisatie van jonge boeren vindt dit initiatief goed voor de toekomst van de aardappelteler. "Dit breed gedragen initiatief is goed voor de toekomst van de aardappelteler en dus ook voor de akkerbouwleden van het NAJK", schrijft de vereniging in een persbericht.

VTA, LTO en NAV willen SPA oprichten om de positie van de teler te versterken. SPA wil de beursnoteringen optimaliseren. Alle aangesloten telers melden hun transacties zodat een beter beeld ontstaat van de prijsvorming. Daarnaast gaat SPA dagelijks biedprijzen publiceren. En SPA haalt storende partijen uit de markt.

Het NAJK roept telers op zich aan te melden. “De beweging is op gang gekomen en nu moeten we met zijn allen op die trein springen om het te laten slagen. Als we als akkerbouwers onze positie in de keten willen verstevigen en daardoor een meer duurzame bedrijfvoering realiseren is dit het moment. De kans dat een initiatief met deze basis in de toekomst nog een keer tot stand komt is klein. Dus we kunnen het ons niet permitteren om de kat uit de boom te kijken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.