Home

Achtergrond 138 x bekeken

Illegale afslankmiddelen levensgevaarlijk

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt dat illegale afslankmiddelen kunnen leiden tot psychoses, hart- en vaatproblemen en zelfs de dood.

Dat meldde het RIVM vandaag naar aanleiding van een onderzoek over 2002-2007 in opdracht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De illegale afslankmiddelen die de inspectie aantreft zijn steeds vaker vervalsingen van echte medicijnen, meldt het instituut. Of het zijn middelen die worden verkocht als natuurlijke voedingssupplementen maar die in werkelijkheid werkzame stoffen uit geneesmiddelen bevatten. Volgens het RIVM zijn de middelen gevaarlijk omdat het niet duidelijk is waar het middel vandaan komt, welke stoffen er precies inzitten en wat mogelijke bijwerkingen zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.