Home

Achtergrond 166 x bekeken 2 reacties

Hoogleraar: bonussen hoeven niet uitgekeerd

Bedrijven hoeven niet per se eerder afgesproken bonussen uit te betalen.

Dat betoogt hoogleraar Europees arbeidsrecht aan de Universiteit van Maastricht Ferdinand Grapperhaus woensdag in de Volkskrant. Volgens hem heeft de Hoge Raad recent een uitspraak gedaan waaruit blijkt dat afspraken in bepaalde omstandigheden en als de werknemer er niet onevenredig door getroffen wordt, opengebroken kunnen worden.

Volgens Grapperhaus zijn er op dit moment bijzondere omstandigheden. Zo vindt hij dat afspraken over bonussen zijn gemaakt op basis van een gezonde financiële instelling en een gezonde bedrijfsvoering, waar achteraf geen sprake van is. Werknemers van bedrijven die overheidssteun hebben gekregen en van wie de bonus wordt ingetrokken, zijn ook niet onevenredig zwaar getroffen. ”Het alternatief zou zijn geweest dat zij hun baan helemaal kwijt waren”, schrijft de hoogleraar, die ook Kroonlid is van de Sociaal Economische Raad is.

Enkele weken geleden werd bekend dat ING zijn medewerkers over 2008, het jaar waarin het concern voor het eerst in zijn geschiedenis verlies maakte, toch bonussen uitkeert. Dat stuitte op veel kritiek, vooral omdat het bedrijf tot twee keer toe moest aankloppen bij de Nederlandse staat voor steun.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    e.v.h.

    Aangezien de resultaten van de fusie teleurstellend zijn, lijkt me dit wel op z'n plaats bij Friesland Campina!

  • no-profile-image

    gert

    bijstandsfraude,het is niets anders dan de staat oplichten

Of registreer je om te kunnen reageren.