Home

Achtergrond 141 x bekeken

Helft zakenvrouwen mist uitdaging

Bijna de helft van de zakenvrouwen vindt hun werk niet uitdagend genoeg.

Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van adviesbureau Accenture ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag die vandaag plaatsvindt.

Voor het onderzoek ondervroeg Accenture 3600 zakenmensen in 18 landen over de hele wereld. Drie op de vijf vrouwen vinden dat zij een succesvolle carrière hebben opgebouwd. Vrouwen vragen echter minder vaak dan mannen om promotie of loonsverhoging.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de Nederlandse zakenvrouw de economische crisis minder dan collega's in andere landen heeft aangegrepen om zichzelf verder te ontwikkelen om een toppositie in het bedrijfsleven te behouden. In Nederland zegt maar 22 procent van de vrouwen dat te doen, tegenover 86 of 79 procent in Brazilië en China.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.