Home

Achtergrond 179 x bekeken

Gratis reizen met boek Tim Krabbé succesvol

Ongeveer 180.000 mensen hebben zondag gebruikgemaakt van de mogelijkheid om met het boekenweekgeschenk Een tafel vol vlinders van Tim Krabbé gratis per trein te reizen.

De actie was daarmee een groot succes, aldus de NS zondag. Het was al de achtste keer dat de Nederlandse Spoorwegen treinreizigers de gelegenheid geven gratis door heel Nederland te sporen op vertoon van het boekenweekgeschenk. Tim Krabbé, behalve schrijver en wielrenner ook een verdienstelijk schaker, speelde voor de gelegenheid schaakpartijen in de trein. Samen met schaker Hans Böhm speelde hij in de Sprinter van Haarlem naar Utrecht zogeheten vluggertjes (zondag sprintertjes genoemd) van 3 minuten per partij tegen treinreizigers.

In de stationshal van Utrecht Centraal speelden ze nog een partij met levende stukken tegen elkaar. Amateur-toneelspelers waren hierbij de stukken. De partij eindigde in remise. Iedereen die tijdens de boekenweek voor minimaal 11,50 euro boeken koopt, krijgt het boekenweekgeschenk er gratis bij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.