Home

Achtergrond 164 x bekeken

Geen onenigheid VS en Duitsland voor G20

De Verenigde Staten en Duitsland zijn het eens over de focus van de G20-top begin april.

In aanlop naar de top lopen Washington en Berlijn ,,in dezelfde richting'', zo liet een woordvoerder van de Duitse bondskanselier Angela Merkel vrijdag weten.

"Voor ons beiden, en onze positie was al lang bekend, is de regulering van de financiële markten de focus van de ontmoeting'', aldus de woordvoerder. Volgens de zegsman is het duidelijk dat de neuzen dezelfde kant op wijzen na de voorstellen die de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner donderdag heeft gedaan. Geithner stelde donderdag dat het toezicht op de Amerikaanse financiële sector flink zal worden aangescherpt.

De afgelopen weken bestond er angst dat er op de G20 een breuk zou onstaan tussen de VS en Europese landen. De VS hamerden op het vergroten van de steunmaatregelen voor de economie, terwijl Europese landen de prioriteit wilden leggen bij het verbeteren van het toezicht op de financiële wereld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.