Home

Achtergrond 147 x bekeken

Fed pompt 300 miljard dollar in economie VS

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken (Fed) koopt de komende zes maanden voor maximaal 300 miljard dollar aan staatsobligaties op om de geldhoeveelheid te verruimen.

Eerder grepen de Britse en Japanse centrale bank naar eenzelfde maatregel om hun economie te stimuleren. De effectenbeurs op Wall Street reageerde positief op de aankondiging. Het Amerikaanse stelsel van centrale banken houdt de rente gelijk op een bandbreedte tussen de 0 tot 0,25 procent.

De Fed zal ook voor 750 miljard dollar extra aan hypotheekbeleggingen opkopen. Daardoor komt het totaalbedrag dat in de besmette producten is geïnvesteerd op 1250 miljard dollar. De maatregelen zullen in de praktijk leiden tot lagere leentarieven voor bedrijven en consumenten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.