Home

Achtergrond 173 x bekeken

Extra geld voor Afghanistan nodig

De NAVO hoopt ieder jaar circa 1,6 miljard euro extra in te zamelen voor de Afghaanse veiligheidstroepen.

Het Britse dagblad The Financial Times berichtte dat NAVO-chef Jaap de Hoop Scheffer dat zondag heeft gezegd. De Hoop Scheffer zei dat hij hoopt dat ook landen die geen lid zijn van het Noord-Atlantisch bondgenootschap bijdragen aan de bekostiging van de Afghaanse politie en strijdkrachten.

Eén van de belangrijkste punten op de Afghanistan-top dinsdag in Den Haag is volgens de NAVO-chef het spekken van een speciaal fonds voor de Afghaanse veiligheidstroepen. De NAVO heeft dat al opgericht maar beschikt nog slechts over 20 miljoen euro. Dat moet de komende vijf jaar elk jaar 1,6 miljard euro worden, meende de secretaris-generaal van het bondgenootschap dat de internationale inspanningen om Afghanistan te pacificeren leidt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.