Home

Achtergrond 135 x bekeken

EU-norm moeilijk haalbaar voor plasmatelevisie

Een nieuwe EU-norm om tv-toestellen energiezuiniger te maken wordt moeilijk haalbaar voor plasmatelevisies.

Daarvoor waarschuwt SenterNovem, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Volgens een woordvoerder van SenterNovem zal de Europese Commissie komende week besluiten dat televisietoestellen in 2012 20 procent minder energie mogen verbruiken dan toestellen die in 2008 op de markt kwamen. Plasmaschermen gebruiken volgens SenterNovem tientallen procenten meer stroom dan gewone platte toestellen (LCD-schermen) of oude beeldbuizen.

In Europa worden jaarlijks 20 miljoen nieuwe televisietoestellen verkocht. Volgens een woordvoerder van SenterNovem gaat het bij ongeveer 10 procent om plasmaschermen. De fabrikanten van deze toestellen zullen volgens hem heel wat inspanningen moeten leveren om aan de nieuwe EU-normen te kunnen voldoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.