Home

Achtergrond 163 x bekeken

'EU moe van hulp aan Bulgarije'

De lidstaten van de Europese Unie worden moe van steeds maar bijstand verlenen aan Bulgarije.

Dat heeft voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie in een brief aan de Bulgaarse premier Sergei Stanisjev geschreven. Het Franse persbureau AFP kreeg dinsdag inzage in het schrijven. Barroso schreef de brief naar aanleiding van een Bulgaars verzoek om experts uit andere EU-landen naar Bulgarije te sturen om te helpen bij het doorvoeren van noodzakelijke hervormingen. De Commissie wees het verzoek af. De huidige instrumenten zijn voldoende, schrijft Barosso.

Bulgarije trad begin 2007 toe tot de EU, op de voorwaarde haast te maken met de aanpak van onder meer corruptie en de misdaad. In de afgelopen twee jaar is er echter nauwelijks vooruitgang geboekt en op een aantal terreinen is de situatie zelfs verslechterd. De EU besloot daarom afgelopen jaar 800 miljoen euro aan subsidies voor Bulgarije in te trekken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.