Home

Achtergrond 179 x bekeken 1 reactie

EU mikt op kwart minder administratieve lasten door GLB in 2012

De Europese Commissie gaat ervan uit dat zij haar doelstelling, een kwart minder lasten voor agrarisch ondernemers door EU-regelgeving, gaat halen.

Schattingen gaan uit van een besparing van ten minste 1,4 miljard euro. Dat heeft de Europese Commissie vandaag bekendgemaakt. Een deel van de reductie is al bereikt of in gang gezet, onder meer door maatregelen genomen in het kader van de aanpassing van het gemeenschappelijk landbouwbeleid ('health check') en door het schrappen van achterhaalde regels. Het schrappen van de verplichte braakregeling bijvoorbeeld brengt de administratieve lasten met 146 miljoen euro terug.

Voorgenomen beleidsaanpassingen, bijvoorbeeld de herziening van de kwaliteitskeurmerken voor streekproducten, moeten zorgen voor een verdere vermindering. Het beter gebruikmaken van automatisering kan de administratieve lasten met meer dan 400 miljoen euro verminderen.

Landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel is tevreden over de gemaakte voortgang en onderstreepte het belang van minder lasten. "Het betekent dat boeren meer tijd kunnen besteden aan hun eigenlijke werk in het veld en minder tijd hoeven te besteden aan allerlei papierwerk."

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    dirk

    Wat een onzin,er komt alleen maar regelgeving bij en niet zo`n beetje ook.Wedden dat er over 5 jaar 2x zoveel wetjes en regeltjes zijn dan nu??Heb ik het fout dan zeg maar welke ordners ik mag weggooien.Ik begin inmiddels al al de 3e stalen ordnerkast in nog geen 10 jaar tijd!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.