Home

Achtergrond 177 x bekeken

Drie landen goed voor 86 procent graaninterventie

Van alle graan dat in de EU voor interventie is aangeboden komt 86 procent uit Tsjechië, Slowakije en Hongarije.

Verreweg het meeste graan dat aan Brussel is aangeboden voor opkoop bestaat uit mais. Dat meldt de Duitse nieuwssite Ernährungsdienst. Sinds begin november kan graan worden aangeboden voor interventie. Tot 1 maart is totaal 860.000 ton graan aangeboden, blijkt uit een overzicht van de Europese Commissie. Daarvan bestaat 580.000 ton uit mais. Dat is 67 procent van alle interventiegraan. Daarna volgen gerst met 240.000 ton (28 procent) en tarwe met 40.000 ton (5 procent).

De mais die is aangeboden komt vooral uit Hongarije en Slowakije. De aangeboden gerst heeft als herkomst vooral Hongarije, Tsjechië, Litouwen, Duitsland en Finland. Maar ook Oostenrijk, Zweden, Estland en Polen hebben gerst aangeboden.

De tarwe voor interventie komt vooral uit Tsjechië en Bulgarije. Slowakije en Roemenië hebben kleinere hoeveelheden tarwe aangemeld voor interventie. Duitsland is de grootste aanbieder voor interventie in het westen van Europa. Het land heeft 32.000 gerst aangeboden.

Of registreer je om te kunnen reageren.