Home

Achtergrond 195 x bekeken

De lente ervaren vanachter computerscherm

Buiten ruikt het naar lente, krokussen komen op en dieren vertonen nesteldrang.

Om de voortplantingsactiviteiten van uilen, ooievaars en dassen te volgen, kijken steeds meer mensen naar live webcambeelden vanachter hun computerscherm. De acht camera's van de Vogelbescherming trokken deze eerste drie weken al 100.000 kijkers, aldus een woordvoerster.

Voor de derde keer op rij installeerde de organisatie cameraatjes in nestkasten en in de vrije natuur. Op de webcams zijn via www.beleefdelente.nl onder andere de nestbouwende steenuil, ooievaar en slechtvalk te zien. "Mensen die de live beelden bekijken zijn juist geen vogelaars. Vooral vrouwen die de kleine knuffelige steenuil schattig vinden, weten de website wel te vinden. Het beestje heeft zelfs zijn eigen fanclub'', zegt de woordvoerster van de Vogelbescherming.

Het Geldersch Landschap heeft dit voorjaar wat minder geluk. De webcams die een kijkje in het leven van de das geven, staan aan de verkeerde kant van de dassenburcht. "Er zijn waarschijnlijk al jonge dassen, maar we kunnen de camera niet zo snel verplaatsen naar een andere opening'', aldus de woordvoerster van de landschapsbeheerder. Vorige lente trok ook deze webcam erg veel bezoekers.

Gemiddeld kijken mensen ongeveer tien minuten naar de beelden. De populariteit van het kijken naar diertjes via de pc kan de Vogelbescherming wel verklaren. "Buiten kun je niet zien wat er in zo'n nestkast allemaal gebeurt en dat willen mensen juist graag weten.'' Tot begin juli zijn zowel de vogels als de dassen te volgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.