Home

Achtergrond 154 x bekeken

Danish Crown kondigt nieuwe maatregelen aan

Vleesconcern Danish Crown gaat arbeidsplaatsen schrappen in de administratieve afdelingen.

Dat kondigt directievoorzitter Kjeld Johannesen aan. Volgens de concerntopman is de onderneming onder de titel DC Future bezig met de opstelling van nieuwe kostenbesparende maatregelen om de concurrentiepositie te verbeteren. De enkele weken geleden bekendgemaakte sluiting van slachterij- en uitsnijbedrijven in Holstebro, Rødding en Esbjerg waren daarvan alvast een onderdeel. "Voor het eind van maart verwachten we klaar te zijn met de volgende stap", aldus Johannesen die waarschuwt dat er gedurende het hele jaar verder wordt gewerkt aan DC Future.

De concurrentiepositie van Danish Crown staat zwaar op de tocht, erkent hij. "Maar de actuele crisissituatie in de varkenshouderij vergroot de noodzaak om er wat aan te doen. De onvoorspelbaarheid van de wereldmarkt en de groeiende biggenexport hebben de parameters aan de hand waarvan wij een budget kunnen opstellen gewijzigd. Het is echter voor de leveranciers van doorslaggevend belang dat we deze zomer een budget leggen waarin zij vertrouwen hebben."

Of registreer je om te kunnen reageren.