Home

Achtergrond 197 x bekeken

'Daling werkloosheid in bijna alle provincies'

De werkloosheid is vorig jaar in bijna alle provincies gedaald.

In Utrecht waren de minste werklozen, in Groningen de meeste. In de vier grote steden was er ook sprake van een daling van de werkloosheid. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De daling was het grootst in Groningen en Flevoland. Vorig jaar had 6,2 procent van de Groningse beroepsbevolking geen baan. Utrecht telde het minste aantal werklozen: 3,3 procent, direct gevolgd door Noord-Brabant. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht had gemiddeld 5,1 procent van de beroepsbevolking geen werk. Vooral in Amsterdam nam de werkloosheid flink af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.