Home

Achtergrond 189 x bekeken

Dagblad van het Noorden begint eigen tv-station

Het Dagblad van het Noorden in Groningen begint een eigen televisiezender.

In mei komt de nieuwe zender, onder de naam, 1TV, op de kabel in de provincie Groningen. Volgens hoofdredacteur Pieter Sijpersma, die dit maandag zei, is het de eerste keer dat een regionaal dagblad een eigen televisiestation begint.

Volgens Sijpersma gaat het nieuwe station eerst enkele uren per dag uitzenden. In de provincie Groningen doet zich de mogelijkheid voor om een eigen station te beginnen, omdat er nog een kabelfrequentie vrij is. Volgens het Dagblad van het Noorden beschikt deze krant over veel nieuws en informatie en dat ook kan worden gebruikt voor een eigen televisiestation. Het station begint als kabelkrant met tekst en foto's. Het aantal tv-programma's wordt langzaam uitgebreid.

Ook de landelijke krant De Telegraaf heeft plannen voor een eigen publieke omroep, maar zijn die nog niet gerealiseerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.