Home

Achtergrond 183 x bekeken

DNB speelde rol bij bonustoewijzing ABN Amro

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een rol gespeeld bij de toewijzing van zogeheten retentiebonussen aan een aantal bankiers van ABN Amro.

Dit zei bestuursvoorzitter Gerrit Zalm van ABN Amro vanmiddag. De retentiebonussen zijn extra vergoedingen die bepaalde sleutelfiguren bij de bank kregen om te voorkomen dat ze zouden opstappen. Ook het consortium van Fortis, Santander en Royal Bank of Scotland dat ABN Amro overnam, had om de vergoedingen gevraagd.

Op verzoek van minister Wouter Bos van Financiën zijn de zogeheten retentiebonussen bij ABN nu aangepakt. Maandag liet Bos weten dat de aanpak vruchten heeft afgeworpen. Zalm zei dat voor mensen die weigeren af te zien van de bonus geen toekomst is bij het concern.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.