Home

Achtergrond 164 x bekeken

Coalitie wil breed gedragen AOW-alternatief

Een eventueel alternatief voorstel voor de verhoging van de pensioenleeftijd moet ,,breed gedragen'' worden in de Sociaal-Economische Raad (SER).

Dat maakten de fractievoorzitters van CDA, PvdA en ChristenUnie woensdagavond duidelijk in het tv-programma Nova.

Vakcentrale FNV, die deel uitmaakt van de SER, is mordicus tegen het kabinetsplan om de AOW-leeftijd te verhogen naar 67 jaar. De FNV heeft van het kabinet tot 1 oktober de ruimte gekregen om een alternatief voor te stellen dat dezelfde miljardenopbrengst heeft. FNV-voorzitter Agnes Jongerius is ervan overtuigd dat zo'n alternatief er komt.

Jongerius zei in Nova dat het kabinet het aangedragen alternatief maar beter heel serieus kan nemen. Anders zijn ,,de consequenties'' voor het kabinet, aldus Jongerius die dat niet wilde toelichten. CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel verweet de FNV ,,elke keer'' met lastenverzwaringen te komen. ,,Een alternatief moet wel voldoen aan de eisen.'' Jongerius denkt aan alternatieven zoals bijvoorbeeld een beperking van de hypotheekrenteaftrek voor dure huizen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.