Home

Achtergrond 158 x bekeken

Clinton prijst Nederland op Afghanistan-top

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft Nederland dinsdag uitvoerig geprezen vanwege de hulp bij de wederopbouw van Afghanistan en de deelname aan de strijd tegen terrorisme.

Nederland leidt volgens haar de inspanningen in Afghanistan op "moedige'' wijze. Clinton zei dat tijdens een gezamenlijke persconferentie met haar Nederlandse collega Maxime Verhagen in het World Forum in Den Haag, vlak voor de officiële opening van de Afghanistan-top. De Amerikaanse politica zei verder dat Nederland in de afgelopen eeuwen een zeer belangrijke bondgenoot is geweest voor de Verenigde Staten, en nu ook weer bij het verbeteren van de veiligheid in Afghanistan en de wederopbouw van dat land.

Ook loofde ze Nederland voor het organiseren van de top op zo'n korte termijn. Ze memoreerde dat ze nog geen maand geleden in Brussel voor het eerst met Verhagen sprak over de mogelijkheden voor een Afghanistan-top. "Het Nederlandse volk zou moeten weten hoe uitzonderlijk de Nederlandse inzet en het leiderschap is in Afghanistan'', aldus Clinton.

Dinsdagmorgen arriveerden hoogwaardigheidsbekleders uit 72 landen en vertegenwoordigers van belangrijke non-gouvernementele organisaties bij het complex. Naast Clinton zijn onder anderen VN-topman Ban ki-Moon, de Afghaanse president Hamid Karzai, een Iraanse onderminister en de Nederlandse premier Jan Peter Balkenende van de partij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.