Home

Achtergrond 138 x bekeken

Chinese denktank stelt emissiehandel voor

China moet meedoen aan een wereldwijd systeem van emissiehandel. Dat stelt een belangrijke Chinese denktank in een advies aan de overheid.

China zou emissierechten in moeten kopen van andere landen om de eigen uitstoot die niet gedekt is door rechten te compenseren.
De uitspraken van de denktank staan lijnrecht tegenover de opinie van de Chinese overheid.

Peking wil niet zelf investeren, maar wil dat de rijke landen technologie beschikbaar stellen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Daarover wordt al maanden onderhandeld, voorafgaand aan een conferentie die in december in de Deense hoofdstad Kopenhagen plaats zal vinden.

In Kopenhagen moet een opvolger van het Kyoto-verdrag opgesteld worden. Het is van groot belang dat naast de Verenigde Staten en India, ook China meedoet. De Volksrepubliek is een van de grootste vervuilers ter wereld. Onder Kyoto had China geen verantwoordelijkheden omdat het land de lasten daarvan niet kan dragen. Nu de Volksrepubliek een enorme economische groei doormaakt, vindt de internationale gemeenschap dat het land zelf de uitstoot terug moet dringen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.