Home

Achtergrond 217 x bekeken

CDA te spreken over aanpak terreurdreiging

Het CDA is te spreken over de manier waarop de autoriteiten de dreiging met terreur in Amsterdam-Zuidoost hebben aangepakt.

Dat heeft Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma van de partij vrijdag in het radioprogramma Dit is de dag gezegd.

Tijdens een actie van de politie werden zeven mensen aangehouden. Een van de verdachten is een familielid van een betrokkene bij de aanslagen in Madrid. "Dit toont aan dat iedere melding serieus moet worden genomen, want elke melding kan een echte zijn'', stelt Van Haersma Buma.

Recent werd de wet aangescherpt, waardoor mensen die van plan zijn een aanslag te plegen eerder kunnen worden aangepakt. Van Haersma Buma wil het even aankijken of de wet op dit moment streng genoeg is. "Als Kamer moeten we terughoudend zijn'', stelt hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.