Home

Achtergrond 300 x bekeken

CDA: elke omroep eigen actualiteitenrubriek

Elke publieke omroeporganisatie moet weer een eigen actualiteitenrubriek kunnen krijgen, net als vroeger.

Dat gaat CDA-Kamerlid Joop Atsma donderdag per motie voorstellen in het debat over de nieuwe erkenningenwet publieke omroep.
Het CDA is een duidelijke voorstander van het huidige omroepbestel waarin diverse zendgemachtigden verschillende stromingen vertegenwoordigen. In de huidige ledenjacht van nieuwe en bestaande omroepen komt vaak naar voren dat vooral het rechtse geluid nogal ontbreekt in programma's van de publieke omroep. Daardoor ontstaan initatieven als Wakker Nederland, PowNed en PopNed, die een 'rechts' karakter hebben.

Atsma vindt het raar dat bestaande omroepen als vooral TROS en AVRO niet voor het rechtse geluid zorgen. Van die omroepen krijgt hij echter steeds te horen dat ze vastzitten in een keurslijf dat wordt opgelegd door netcoördinatoren. Het CDA-Kamerlid vindt dat ongewenst en wil daarom dat omroepen, als ze dat zelf willen, de volle medewerking krijgen om een eigen actualiteitenprogramma te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.