Home

Achtergrond 150 x bekeken

'Bussen die te laat komen oorzaak agressie'

Bussen die niet op tijd rijden en de controles van vervoersbewijzen zijn de voornaamste aanleidingen voor agressie tegen buschauffeurs.

Dat concludeert vakbond FNV Bondgenoten naar aanleiding van een inventarisatie onder buschauffeurs in de periode van 6 tot en met 17 maart, waarvan de resultaten maandag naar buiten zijn gebracht. De bond kreeg in die periode bijna driehonderd meldingen binnen via de website, e-mail of telefonisch.

De chauffeurs hebben te maken met schelden, spugen en fysiek geweld tijdens hun werk. De hulp en opvang die zij krijgen vanuit de werkgever ervaren ze als "gebrekkig''. Zo werken de noodknoppen niet altijd of was de verkeersleiding niet te bereiken ten tijde van een incident. "Ook de politie was vaak slecht bereikbaar of reageerde niet snel genoeg'', aldus Bondgenoten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.