Home

Achtergrond 199 x bekeken

Brussel geeft 314 miljoen euro aan voedselhulp arme landen

De Europese Commissie heeft vandaag een pakket projecten goedgekeurd om de landbouw en voedselzekerheid in 23 ontwikkelingslanden te steunen.

Met het pakket is een bedrag van 314 miljoen euro gemoeid. Het maakt deel uit van de voedselhulp à 1 miljard euro, waartoe de Europese Unie eind vorig jaar besloot. Tegelijk is het algemene plan voor de besteding van het hele bedrag goedgekeurd, waarvoor vijftig landen in aanmerking komen.

Aanvankelijk zou het geld worden afgeroomd van de landbouwbegroting, maar na protest van de lidstaten en het Europees Parlement is daarvan afgezien. Het wordt nu onttrokken aan enkele posten op de Europese begroting voor buitenlands beleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.