Home

Achtergrond 166 x bekeken

Brazilië arresteert 72 dierensmokkelaars

De Braziliaanse politie heeft woensdag 72 mensen opgepakt, die worden verdacht van betrokkenheid bij een bende die een half miljoen dieren per jaar smokkelde.

De bende zou apen, jaguars, slangen en tal van andere diersoorten illegaal hebben verkocht in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Bij de actie tegen de bende waren 450 agenten betrokken. Onder de arrestanten is een Tsjech. Tegen dertig personen lopen nog arrestatiebevelen. Onder hen zijn vijf personen die door Interpol worden gezocht in Zwitserland, Portugal en Tsjechië.

De politie verrichtte de meeste arrestaties in Rio de Janeiro. De arrestanten zouden zich hebben beziggehouden met illegale handel, illegale jacht en het illegaal kopen van dieren. Veel dieren bezweken tijdens het transport. Brazilië telt circa 630 bedreigde diersoorten. Dat zijn er drie keer zoveel als vijftien jaar geleden, aldus officiële statistieken.

Volgens de politie kan de illegale handel in dieren winstgevender zijn dan het smokkelen van drugs. Een ei van een blauwe ara levert in Europa 3.000 euro op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.