Home

Achtergrond 203 x bekeken

Boete voor voetballende premier van Polen

De liefde voor voetbal heeft de Poolse premier Donald Tusk in de problemen gebracht.

Hij dreigt een boete te krijgen omdat hij donderdag al voetballend een stemming in het parlement miste. Dit meldde de krant Gazeta Wyborcza maandag. Tusk ging donderdag een balletje trappen met minister van Binnenlandse Zaken Grzegorz Schetyna en enkele parlementariërs van zijn liberale regeringspartij Burgerplatform (PO). In het parlement werd ondertussen gestemd over een rapport van de regering over de financiële situatie van het land.

Een tv-ploeg betrapte de voetballende politici op heterdaad. Tusk verontschuldigde zich door te zeggen dat hij dacht dat pas vrijdag gestemd zou worden. Op het missen van een parlementaire stemming zonder goed excuus staat in Polen een geldboete.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.