Home

Achtergrond 322 x bekeken

Boerenkazen onder het mes

Twee technische keurmeesters nemen een boerenkaas onder handen.

De keurmeesters zijn de tweede horde op weg naar de finale van de jaarlijkse Boerenkaas cum laude competitie. Overmorgen vindt in Zegveld de uiteindelijke prijsuitreiking plaats. De verkiezing begon vanmorgen met een proeverij door ervaren consumenten (onder meer restauranthouders en koks). Uit deze eerste ronde gingen 25 kazen door naar de technische keuring. Daarbij wordt beoordeeld op vorm, smaak en geur, doorsnede en consistentie. Morgen kiest een VIP-jury de vijf lekkerste kazen uit de 25. Foto Roel Dijkstra

Ceril Verwijlen van loonbedrijf Van Birgelen kan ongestoord de plantdiepte controleren bij het planten van asperges op een perceel in het Limburgse Maria-Hoop. Verwijlen rijdt op een van de GPS-gestuurde trekkers van Sjaak van Birgelen uit Sint-Odiliapeel. De satellietgegevens worden op de trekker gecorrigeerd met behulp van een zogenoemd RTK-basisstation, waardoor het mogelijk is de aspergerijen op precies 170 centimeter van elkaar te leggen. De bestuurder hoeft tijdens de rit het stuur niet aan te raken. Foto Twan Wiermans

Melkveehouder Hans Boschloo uit Steenderen geeft kinderen van de basisschool uitleg in de melkput van zijn bedrijf. Ruim 1.200 kinderen van 33 basisscholen bezochten gisteren in het kader van het project Met de klas de boer op een agrarisch bedrijf. ’s Ochtends gaf de boer les op school, ’s middags gingen de kinderen naar de boerderij. Doel van het project is dat kinderen beter leren waar hun eten vandaan komt. Het project is een initiatief van het Platform Boerderijeducatie. Foto Theo Kock

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.