Home

Achtergrond 215 x bekeken

'Biologische verkoop stijgt fors'

De verkoop van biologische producten in Nederland groeit nog altijd stevig.

Dat zegt Marc Jansen, hoofd kwaliteit en consumenten bij supermarktkoepel CBL. Jansen loopt daarmee vooruit op de Ekomonitor die volgende maand uitkomt. Hij kent de inhoud van het rapport over de verkoop in 2008. De verkoop bij supermarkten groeide dat jaar nog met dubbele cijfers, stelde hij op de jaarvergadering van Frugi Venta, handelskoepel voor AGF.

De groei bij supermarkten is groter dan bij natuurvoedingswinkels, stelde hij. Wel is de groei iets lager dan 2007. Oud-ketenmanager AGF Kees Rijnhout zei in het paneldebat dat biologisch een klein segment zal blijven, met vooral een aanjagersfunctie voor gangbare bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.