Home

Achtergrond 164 x bekeken

Bezoekers beurs oriënteren zich op nieuw leven

Ruim tienduizend Nederlanders hebben zich dit weekeinde op de jaarlijkse Emigratiebeurs in Nieuwegein georiënteerd op een nieuw leven in een ander land.

De helft van de bezoekers "gaat het ook echt doen'', zei Frans van Houten van de beursorganisatie zondag.

De bezoekers hadden vooral belangstelling voor de stands van Zweden, Noorwegen, Frankrijk en Duitsland. Vorig jaar, toen de beurs overigens ruim duizend bezoekers meer trok, kregen beide Scandinavische landen ook de meeste aandacht.

Van Houten kon de licht tanende belangstelling voor de beurs niet echt verklaren. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde onlangs dat de emigratie vorig jaar met 5 procent is gedaald naar 116.000 personen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.