Home

Achtergrond 183 x bekeken

Berging vliegtuigwrak loopt vertraging op

De berging van het voorste deel van het neergestorte vliegtuig bij Schiphol heeft vandaag al vertraging opgelopen.

Het was de bedoeling om de cockpit al rond elf uur op te kunnen lichten, maar dat was rond half drie nog altijd niet gebeurd. Dat zei een woordvoerster van Koninklijke Saan, dat de berging van het toestel onder zijn hoede heeft.

Volgens de zegsvrouw zit het voorste deel aan de onderkant met een groter deel vast aan de romp dan gedacht. "Dat is van tevoren lastig in te schatten omdat het vliegtuig met zijn buik in de modder ligt.''

Op dit moment knippen deskundigen het stuk los. Het gaat nog enige tijd duren voordat de bergers het wrak kunnen lichten en het bagageruim kan worden leeggehaald. Het onderzoeksteam wil ook nog onder het toestel kijken. Daar zitten veel antennes. Gedurende de berging blijven de onderzoekers scans en foto's maken.

Woensdag is de eerste dag van het opruimen van het wrak. Naar verwachting is de klus zondag geklaard. Dan moet echter wel alles meezitten. Zo mag het niet hard gaan regenen of waaien. Aan de berging werken ongeveer dertig mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.