Home

Achtergrond 156 x bekeken

Beleggers in vastgoed: minder grond aankopen

Vastgoedbeleggers willen minder grond aankopen voor de aanleg van bedrijventer­reinen.

Zij willen liever bestaand industrieel vastgoed herontwik­kelen en meer huurconstructies op bedrijventerreinen gaan inzet­ten. Dat schrijft een groep institu­tionele vastgoedbeleggers in een pamflet dat overhandigd is aan minister Cramer van Vrom.

De opstellers van het manifest vertegenwoordigen gezamenlijk een belegd vermogen van tiental­len miljarden euro’s wereldwijd. De initiatiefnemers verwachten dat door het plan bedrijfsvastgoed aantrekkelijker wordt voor insti­tutionele beleggers. Als de plan­nen doorgaan, kan dit effect heb­ben op het areaal landbouwgrond dat wordt opgekocht voor de reali­satie van bedrijventerreinen.Cramer reageert enthousiast. ”We hebben een gezamenlijk be­lang. Dat belooft veel goeds voor toekomstige samenwerking.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.