Home

Achtergrond 183 x bekeken 2 reacties

Balkenende stuurt 'Gerritse' toch naar Kamer

Premier Jan Peter Balkenende heeft besloten het rapport van topambtenaren waarin alle mogelijke maatregelen staan om de economische crisis te bestrijden, uiteindelijk toch naar de Kamer te sturen.

Maar dat gebeurt pas nadat het kabinet besloten heeft over een crisispakket. Balkenende heeft dat de Kamer laten weten in antwoord op een verzoek van het presidium van de Kamer. Dat kwam er op initiatief van GroenLinks-leider Femke Halsema. Tot nog toe weigerde het kabinet steeds de stukken van de werkgroep-Gerritse (genoemd naar de hoogste ambtenaar op het ministerie van Financiën, Ronald Gerritse) en een rapport van de Centraal Economische Commissie te openbaren.

Balkenende betreurt het dat delen van de ambtelijke stukken zijn uitgelekt. "Het lijkt mij daarom zeer onverstandig om het lekken van stukken als het ware te belonen met openbaring.'' Maar de documenten worden nu toch gestuurd, zodra het kabinet heeft besloten over crisismaatregelen. Balkenende zegt wel dat zijn besluit geen precedent is voor de toekomst.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    soms wordt er met opzet gelekt,dan is de schok minder groot

  • no-profile-image

    grego

    het lijkt weer dat het lekken erger wordt gevonden dan de terechte wens om de beste plannen naar boven te halen. beste regering en 2e kamer het gaat om het landsbelang en niet om politieke glorie

Of registreer je om te kunnen reageren.