Home

Achtergrond 143 x bekeken

Arrestatie wegens dreigen met schietpartij Breda

De politie heeft een 18-jarige man uit Rijsbergen (gemeente Zundert) aangehouden voor het via internet dreigen met een schietpartij op een Bredase school.

Hij plaatste de bedreiging donderdag op een Amerikaanse site. De politie lichtte in de nacht van donderdag op vrijdag de Rijsbergenaar van zijn bed. De man heeft bekend, zijn motief is nog onduidelijk. De politie en de gemeente hebben dat vrijdag bekendgemaakt.

De actualiteitenrubriek EénVandaag onderschepte donderdag het bericht op de Amerikaanse site en lichtte vervolgens de Bredase politie in. "When I'm going to school tomorrow I'm going to shoot some people dead. Look in the new for a school shooting in the city Breda in The Netherlands. And remember me, because I will beat Chu's Highscore'', schreeft de voormalig ICT-student anoniem op de site.

Geraadpleegde deskundigen schatten het bericht in als een serieuze aankondiging voor een 'schoolshoot' en dat het afkomstig was van een Nederlander. Met hulp van de FBI en de provider werd het internetadres van de afzender achterhaald dat leidde naar een aantal adressen in de gemeente Zundert. De politie viel vrijdagochtend op meerdere plekken binnen. De man wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) prees vrijdag de wijze waarop de verdachte via internet is achterhaald. "Dat is niet gemakkelijk.'' Hij zei dat vergaande veiligheidsmaatregelen op dit moment niet nodig zijn. Op de Bredase scholen werd vrijdag gewoon les gegeven en ook de kinderdagverblijven waren open.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.