Home

Achtergrond 251 x bekeken

Acht jaar geёist voor fraude met landbouwmachines

Drie Ieren en een Brit hebben zich voor de rechtbank in Brugge moeten verantwoorden voor een grootschalige zwendel in landbouwmachines, dit meldt de Belgische website Vilt.be.

Het openbaar ministerie vraagt celstraffen tot acht jaar. De bende had het vooral gemunt op dure en soms nieuwe opleggers, tractoren, kraanauto's en bulldozers. Ze stalen de landbouwvoertuigen in de tweede helft van 2006 en begin 2007, vooral bij transportbedrijven in West-Vlaanderen.

Ook in Nederland werden landbouwmachines gestolen. De voertuigen verscheepten ze vervolgens naar Ierland, waar geprobeerd werd om ze te verkopen. De zaak ging aan het rollen toen op 2 april 2007 twee gestolen landbouwmachines werden gevonden in een loods in Knokke. Eén man kon toen gearresteerd worden. Op basis van huiszoekingen en telefoonverkeer konden later ook de andere bendeleden worden opgepakt.

De hoofdinspecteur van de federale gerechtelijke politie, die het onderzoek geleid heeft, werd reeds als getuige verhoord. Op 7 april komt de verdediging van de beklaagden aan het woord.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.