Home

Achtergrond 177 x bekeken

ANWB: filezwaarte neemt sterk af

De filezwaarte is het eerste kwartaal van dit jaar sterk afgenomen.

De daling bedroeg 17 procent in vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar. Dat maakte de ANWB vandaag bekend.
De filezwaarte (lengte maal duur van de files) in maart daalde zelfs met 40 procent in vergelijking met maart 2008. De ANWB merkt daarbij wel op dat de weersomstandigheden in maart vorig jaar extreem waren, met veel regen en zelfs sneeuwstormen. Het slechte weer leidde toen op 25 maart tot een recordaantal van 888 kilometers file in de ochtendspits.

De daling dit jaar heeft echter niet alleen te maken met gunstiger weer. Volgens de ANWB is de filezwaarte ook afgenomen als gevolg van de krimpende economie: in de avondspits met 19 procent, in de ochtenspits met 15 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.