Home

Achtergrond 246 x bekeken

AGF-export in Engeland met 15 procent gestegen

Engelse exporteurs van groente en fruit hebben vorig jaar bijna 15 procent meer uitgevoerd ten opzichte van 2007.

Opvallend is dat Nederland in het rijtje van snelstgroeiende markten staat. In de eerste negen maanden van 2008 bedroeg de Britse exportwaarde 485,7 miljoen euro. In dezelfde periode in 2007 was dat nog 424,7 miljoen. Dat blijkt uit cijfers over de export van voedsel en drank van UK Trade & Investment (Ukti), een Britse overheidsorganisatie. Uit dezelfde cijfers blijkt dat de totale exportwaarde van voedsel en drank met 16 procent is gestegen. De toename valt voor een deel toe te schrijven aan het zwakke Britse pond.

Nederland bevindt zich tussen opkomende markten als Polen, Rusland en Australië. De uitvoer naar die landen steeg met percentages tussen de 26 en 57 procent. Andere markten die in toenemende mate Brits product importeren zijn Letland, Litouwen en Slowakije.

Ukti ziet nog meer mogelijkheden voor Britse exporteurs, maar waarschuwt voor een agressieve benadering van de markten. Volgens de organisatie hebben exporteurs de neiging markten bij goede prijsvorming te betreden, om zich vervolgens uit de markt trekken als prijzen dalen. Ukti pleit daarom voor langdurige en betrouwbare relaties tussen exporteurs en groeimarkten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.