Home

Achtergrond 175 x bekeken

AEX duikt onder 200 punten

De AEX is vandaag bij de opening van de beurshandel onder de psychologisch belangrijke grens van 200 punten gedoken. Deze stand is sinds de zomer van 1995 niet meer bereikt.

De AEX-index noteerde kort na opening 0,3 procent (0,63 punt) lager op 199,73 punten. Donderdag was de index, na een dramatische beursdag, net boven de 200 punten gesloten. De afgelopen week stapelen de beurzen wereldwijd verlies op verlies.

Het is de vraag of het dieptepunt bereikt is. In de Verenigde Staten kwam het pessimisme op de beurs donderdag op recordhoogte vanwege waarschuwingen van autogigant General Motors. ,"Een eventueel faillissement van het concern zou de genadeklap kunnen betekenen voor een aantal Amerikaanse banken'', zei handelaar Rob Koender van Harmony Vermogensbeheer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.