Home

Achtergrond 314 x bekeken

Zwanenberg Food sluit vestiging Boekel

De Zwanenberg Food Group sluit het eerste kwartaal van 2010 de vleeswarenfabriek in het Brabantse Boekel.

De productie wordt verplaatst naar Engeland. Het bedrijf probeert zoveel mogelijk van de 106 werknemers intern te herplaatsen, al kan ze niks beloven.

De vestiging, waar ondermeer gehaktballen en saté werd geproduceerd, produceerde vooral voor de Britse markt. Het Engelse pond is sinds week 46 van 2007 stapsgewijs in waarde gedaald, waardoor volgens een woordvoerder in Nederland geproduceerde vleeswaren 30 procent duurder zijn dan Britse vleeswaren.

"Het is vanuit kosten- en logistiek oogpunt sowieso veel logischer deze producten te maken waar zij worden geconsumeerd", aldus bestuursvoorzitter Ronald Lotgerink. Het bedrijf heeft reeds twee eigen fabrieken in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens vakgroep Vlees en Vis van de vakbond CNV is herplaatsing waarschijnlijk lastig, omdat Zwanenburg geen vestigingen meer heeft in Zuid-Nederland. Een verrassing noemt CNV de beslissing niet. "Het is een oude fabriek, die middenin een woonwijk staat", aldus een woordvoerder.

De Zwanenberg Food Group behoort met een omzet van 350 miljoen euro tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven.

Of registreer je om te kunnen reageren.