Home

Achtergrond 164 x bekeken

Wintertarwe houdt zich prima tijdens vorst

De vorstschade in wintertarwe valt tot nu toe erg mee, zegt verkoopleider akkerbouw bij Agerland, Adrie Strikkeling.

"We hebben, zeker in Limburg, zeer zware vorst gehad, tot wel min 20 graden. Omdat het geleidelijk aan koud werd, kon het gewas zich hierop aanpassen."

Ook in het Agrifirm-gebied staat de wintertarwe er over het algemeen goed bij, zegt landbouwkundige Aaldrik Venhuizen. "De afgelopen dagen is het laatste zaad de grond in gegaan. Nu stappen telers over op zomertarwe."

Louis Nannes, verkoopleider bij Agrarische Unie: "De vroeg gezaaide wintertarwe staat er mooi bij. Wat in december is gezaaid, zit nog in de grond. De natuur staat nu stil." CZAV heeft geen meldingen gekregen over schade in wintertarwe.

Of registreer je om te kunnen reageren.