Home

Achtergrond 220 x bekeken

Werkloosheid Spanje in recordtempo omhoog

De werkloosheid in Spanje is in januari in recordtempo gestegen tot het hoogste niveau in ongeveer twaalf jaar.

Het aantal geregistreerde werklozen nam met 199.000 toe tot meer dan 3,3 miljoen. Dat maakte het Spaanse ministerie van Arbeid vandaag bekend.

Het is de tiende maand op rij dat de werkloosheid in Spanje stijgt. De werkloosheid staat nu op het hoogste niveau sinds 1996. Het totaal aantal werklozen in Spanje staat nu bijna net zo hoog als de 3,49 miljoen werklozen in Duitsland, terwijl dat land bijna twee keer zo veel inwoners heeft als Spanje.

In het vierde kwartaal van vorig jaar bedroeg de Spaanse werkloosheid 13,9 procent van de beroepsbevolking. Dat is het hoogste niveau in de Europese Unie. De Spaanse arbeidsmarkt heeft ernstig te lijden onder de economische recessie en de ineenstorting van de vastgoedmarkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.