Home

Achtergrond 185 x bekeken

Weer helpt brandweer in Australië

De overbelaste brandweer in Australië heeft zaterdag bij het blussen van de bosbranden hulp gekregen van het weer. De temperatuur is aanzienlijk gedaald, de luchtvochtigheid toegenomen en er is zelfs wat motregen gevallen. Dat meldden overheidsfunctionarissen zaterdag.

Circa vijfduizend brandweerlieden zijn nog altijd bezig met het bestrijden van twaalf grote brandhaarden in de zuidoostelijke deelstaat Victoria. Tot nu toe zijn 181 (verkoolde) lijken geborgen, maar experts houden rekening met driehonderd doden. De branden hebben al ongeveer 450.000 hectare in de as gelegd.

De brandweer had de afgelopen week veel moeite om het vuur onder controle te krijgen. Extreme droogte en temperaturen die opliepen tot een recordhoogte van 46 graden Celsius, hielpen niet bepaald bij de bluswerkzaamheden. De temperatuur is inmiddels gedaald naar 27 graden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.