Home

Achtergrond 261 x bekeken

Waterschap gaat rivierkreeft bestrijden

Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gaat een begin maken met het bestrijden van de geknobbelde Amerikaanse rivierkreeft in het midden van Nederland. Een woordvoerster van het waterschap zegt dat met een subsidie van 50.000 euro een literatuurstudie kan worden gedaan en een aantal veldexperimenten.

De kreeften komen steeds meer voor in Nederlandse wateren. ,,De beesten horen hier niet thuis. Ze breiden zich heel snel uit en vreten bijvoorbeeld viseitjes en waterplanten op'', zegt de zegsvrouw. De kreeften komen momenteel vooral voor in de Lopikerwaard en de Kamerikse Wetering. "We willen nu meer inzicht krijgen in de beesten en dan een plan bedenken om ze te bestrijden.''

De kreeften rukken niet alleen op in het midden van ons land. ,,In een poeltje in Drenthe zijn de beesten ook al gesignaleerd.'' Hoe de kreeften zich zo snel in ons land kunnen verspreiden, is nog gissen. "We denken dat vogels de eitjes van de kreeft via hun poten verspreiden'', legt de woordvoerster van het waterschap uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.