Home

Achtergrond 194 x bekeken

Vraag naar blank valt terug

Blank kalfsvlees wordt €0,08 goedkoper en noteert €4,25. De vraag neemt verder af. De recente prijspiek van €4,38 lijkt voorlopig uit beeld.

Ondanks de daling, loopt de 2009-prijs in op die van 2008. Vorig jaar rond deze tijd werd er nog €5,43 per kg betaald. Bovendien zat die prijs vanaf dat moment in een glijbaan naar beneden.

Het is niet zozeer het aanbod van blank kalfsvlees, dat groter wordt. Het is de vraag, die kleiner wordt. In Italië is de behoefte aan blank kalfsvlees uit Nederland behoorlijk minder geworden. En dat laat zich meteen voelen in de prijs.

Maar de prijsdaling ligt niet alleen aan Italië. Februari is altijd een rustige maand voor blank. De prijzen kunnen dus nog licht dalen.

Rosé noteert ook lager. Er gaat €0,06 per kilo van de prijs af. Rosé komt daardoor uit op €2,76. In dezelfde periode vorig jaar stond rosé nog op een prijsniveau van €3,01.

Maar dat verschil kan wel eens behoorlijk gaan oplopen. Rosé wordt namelijk zeker niet duurder. Ook hier geldt: minder vraag. Maar in februari 2008 nam de roséprijs een grote vlucht, tot €3,29. Daar blijft de huidige roséprijs zeker een halve euro onder.

prognose:

blank stabiel tot dalend, rosé moeizaam gelijk

Of registreer je om te kunnen reageren.