Home

Achtergrond 375 x bekeken 4 reacties

Vion verkoopt steeds meer panklaar varkensvlees

Het varkensvleesconcern Vion verkoopt steeds meer vlug- en panklare varkensvleesproducten aan supermarkten.

Bij deze winkels ligt het aandeel van de voorbereide varkensvleesproducten op 50 procent en zal de komende jaren groeien. Vion speelt in op die vraag en probeert daarmee het dalende aandeel van varkensvlees in de vleesconsumptie om te buigen. Dat zei Paul Hoogendoorn van Vion Retail gisteren op een voorlichtingsavond van varkenshandel Fl. de Heer in Woerden.

De stijgende vraag naar vlug- en panklare varkensvleesproducten is volgens Hoogendoorn een gevolg van een stijgend aantal één- en tweepersoonshuishoudens. Zij willen hun warme maaltijden ’s avonds volgens hem zo snel mogelijk bereiden. Naast de pan- en vlugklare varkensvleesproducten introduceert Vion ook vis en varkensvlees op een schaal voor de barbecue en feestdagen en vegetarische producten. Ruim 1 procent van de Nederlandse consumenten is vegetariër. Vion Retail wil met zijn nieuwe producten profiteren van veranderde eetgewoonten van consumenten. Die eten steeds meer vis en kip ten koste van varkensvlees.

Daarnaast wil Vion het aandeel van zijn varkensvlees in de Nederlandse supermarkten verhogen. De helft van het varkensvlees in die winkels is volgens Hoogendoorn niet afkomstig uit Nederland. Daarvoor geeft het bedrijf het boekje 'Het complete aanbod van Vion Retail Nederland' uit, waarin Vion benadrukt dat zijn varkensvlees gegarandeerd traceerbaar en voedselveilig is.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  willem

  Nico, je hebt helemaal gelijk. Panklare produkten voor een bespottelijk lage prijs in de supermarktketens. Als je iets op de marktzet is het logisch dat er dan ook een meerwaarde inzit en niet door eigenzak te vullen ten koste van de vleesvarkenshouders.

 • no-profile-image

  vereniging varkenshouders

  Oproep van De Vereniging voor Varkenshouders vzw


  Aan alle producenten en aanverwanten,
  VION WENST ALLEENHEERSER TE WORDEN VAN DE VARKENSMARKT
  WE KUNNEN DIT NIET DULDEN, HIERTEGEN MOETEN WE INGRIJPEN!
  Het artikel uit De Boerderij (zie bijlage) verduidelijkt de strategie van Vion. De beschouwingen van de journalist bevestigen wat ook wij al een jaar lang aan de kaak stellen: Vion heeft als enige doelstelling de nummer 1 te worden om de prijzen te kunnen verlagen!
  Vion drukt énorm op de prijs, dit wordt in het artikel bevestigd : "Vion kan dit in Nederland wel" en wenst dit in de toekomst nog op grotere schaal (Europees) door te drijven.
  Het is aan ons om die toestanden een halt toe te roepen!! Zo'n marktmonopolies kunnen wij niet aanvaarden!! HET IS IMMERS AL 5 OVER TWAALF!
  De varkenssector zit al 2 jaar in het slop. Als dit zo nog langer doorgaat, dan staat ons land en Europa een catastrofe te wachten. Wat begon als een financiële en economische crisis zou wel eens kunnen eindigen in een voedselcrisis. Moet het zover komen???
  In deze problematiek moet iedereen zijn
  verantwoordelijkheid nemen!!!
  Waarop wachten we nog?
  Wanneer u uw varkens verkoopt aan dergelijke gewetenloze spelers
  dan delft u uw eigen graf en dat van de sector!!!
  Daarom vragen wij massaal alle leveringen aan Vion zo snel mogelijk
  te stoppen.

  Dank voor uw medewerking,
  Namens 'De Vereniging voor Varkenshouders' vzw,
  Geert Wallays, Voorzitter.


  Perscontact: Geert Wallays, Voorzitter
  Gsm: 0495/23 77 86

 • no-profile-image

  nico

  ze vergeten 1 ding te vermelden , dat ze hiervoor kost wat kost de vleesproducenten (landbouwers) volledig uitmelken

 • no-profile-image

  freek

  jaja volgend jaar nieuw product voorafgekouwt-panklaar-varkensvlees. Panklaar daar bedoelen ze dan zeker een magnetron stukje vlees mee ,dat is er leuk voor de consument zodat als je bij de buren een stukje vlees eet het hetzelfde zal smaken als thuis. Dus je hoeft eigenlijk nooit meer ergens anders te gaan eten want het smaakt hetzelfde.

Of registreer je om te kunnen reageren.