Home

Achtergrond 2315 x bekeken 37 reacties

Vijftienjarige verdient tonnen met mesthandel

Hij is nog te jong voor een brommer, maar hij verdient wel in een jaar tijd tonnen met mesthandel.

Niels Lentjes (15) startte samen met zijn moeder op twaalfjarige leeftijd een mesthandelsbedrijf genaamd Mesthandel Niels Lentjes (MNL) bv. In een portret, deze week in Boerderij, een uitgebreid verhaal over deze jonge mestbemiddelaar die volgens zijn adviseur 'gigantisch aan de weg timmert'.

De moeder van Lentjes heeft de bv op naam, maar bemoeit zich verder niet met de zaak. MNL bemiddelt bij mesttransporten en regelt indien nodig een loonwerker die de mest op het land brengt. De jonge mesthandelaar was vorig jaar betrokken bij het transport van 650.000 ton mest. In 2007 was dat 450.000 ton mest.

In rustige tijden regelt de jonge ondernemer 200-350 vrachten per week in zijn 'vrije' tijd, voor en na schooltijd. In drukke tijden zijn het er 1.500. In zijn enthousiasme laat de vijftienjarige zich ontglippen dat hij tonnen winst heeft gemaakt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  De Boer

  Beste Jeroen, sorry, bedankt. ik bedoelde 430 van die vrachten per WEEK, maal 50 weken. Om een idee te krijgen...Onmogelijk eigenlijk.

 • no-profile-image

  De Boer

  Vanavond om 20.25, Ned. 2 Netwerk, over dit wonderkind!!

 • no-profile-image

  Relus

  Tsja, dat best wel druk in je eentje... 1500 transporten regelen in een week en factureren. Je hebt 10080 minuten in een week.
  Chapeaux !

 • no-profile-image

  veels te veel betaalt

  In netwerk zei ie dat ie voor zijn 21 binnen was en niet meer hoefde te werken !!!!!!!!!

 • no-profile-image

  ed

  Fantastisch Niels. Ga mooi zo door. Bemoei je niet met de slappelingen op straat en op internet. Laat de jaloesie en kritiek mooi aan je voorbij gaan.
  Geweldige vent ben je!

 • no-profile-image

  ..

  Jan bakker heeft met ziin rappe babbel ook mooi een groot akkerbouwbedrijf de grond uit gestampt in de flevopolder!! stront is bliikbaar gouden handel!! kan de mestafzet eigenlijk niet doorzichtelijker en voordeliger??

 • no-profile-image

  Dirk

  Het verbaast me dat er weer een stel hun neus ophalen of kritiek hebben tot de z.g.n. "rooiepers" (kletskoek) toe...En dan schrijft er tussen door ook nog zo'n tut van, hij heeft geen sociaal leven...Wat sociaal tussen de A-socialen !!
  Mijn conclusie. een jongen met "ballen" dat kan van het merendeel der loosers niet gezegd worden..

 • no-profile-image

  eerlijk

  Zie je wel mest handel is kinderspel!!

 • no-profile-image

  bewonderaar

  Als het geen "broodje aap" verhaal is dan is dit super.
  Ik zou zeggen maak in Den Haag maar plaats voor deze jonge man.

 • no-profile-image

  Jan-Peter

  Handel is handel ! Die jongen praat over 1 euro marge per ton. Maar denk maar niet dat het allemaal winst is. Wat denk je hoe lang hij soms op zijn geld van de varkensboeren moet wachten? Dat is een groot probleem op dit moment. Hij moet als bank optreden voor de akkerbouwers. Die jongen is gewoon goed wakker, en gun hem dan ook de winst. Hij loopt ook risico genoeg.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  hihihi, als een jongen van 15 tonnen verdient aan handel tussen boeren dan zegt dit toch alles over de onderlinge verdeeldheid en afgunst. De quotumhandel wist dit al jaren, en nu zit men op de blaren (rijmt ook nog).

 • no-profile-image

  Jan Willem

  Veel van de reacties zijn óf lovend, of snerend naar deze jongen. Hij is of de held, of de crimineel.. Wat er vooral ontbreekt, is een reactie op de laatste alinea uit de boerderij, namelijk dat dit kind.... geen normaal sociaal leven ontwikkeld.. Als hij zo doorgaat, zal hij ongetwijfeld groot worden in de mest, maar als hij niet de tijd neemt om vrienden en relaties op te bouwen, heeft zijn leven uiteindelijk een netto waarde van €0,00.. Er is meer, veel meer in het leven dan Euro`s..
  Ik heb medelijden met deze jongen..

 • no-profile-image

  Jeroen

  Wat zitten sommige hier te zeuren.
  Jij hebt een probleem met teveel mest, jij wil zelf niet een afnemer zoeken, dus is er handel mee begonnen. En ja op handel wordt verdient en soms ook niet.En als er niet verdient wordt spring jij dan bij? Doe niet zo moeilijk. Kijk naar de hoeveelheid, ja dan wordt er geld verdient.
  Als ik 1 aardappel met 1 eurocent winst verkoop is het niet veel, maar als ik 100.000.000 aardappel met dezelde heb ik een 1 miljoen euro winst.
  Zo als iemand denkt dat ie het beter kan, wat let die persoon, maar laat die afgunst toch achterwege of anonieme een beetje roepen, dat ie niet betaald etc etc.

 • no-profile-image

  pp

  Gaat het nou om geld of om stront op het land te brengen volgens mij draait het niet meer om de mestsoffen op het land te krijgen maar om zo veel mogelijk centen op zak te krijgen.

 • no-profile-image

  Dhr. N. De leeuw

  hef die mooi gedaan

 • no-profile-image

  Logisch Nadenken

  Negetieve publiciteit is weer typisch iets van de linkse rooie journalisten; kunnen echt alleen maar zijken als het een ander goed gaat. Je treft ze werkelijk overal, LINKS , LINKSER , JOURNALIST !!!

 • no-profile-image

  alex

  Zo'n jongen verdient respect.
  Zo iemand ben je als akkerbouwer/varkenshouder ook nodig.
  Want als de boeren het zelf moeten regelen komt er niets van terecht.
  En dat hij er wat aan verdient lijkt me niet meer dan normaal.

 • no-profile-image

  jonge ondernemer

  Klopt, de boerderij rukt het deels uit zijn verband. Dat die jongen tonnen verdient voegt niets toe in het verhaal. Het gaat erom hoe die jongen zijn handel heeft opgebouwd en continueert. Nu kun je scheve gezichten krijgen bij zijn 'klanten' door zijn 'tonnen' winst. Gun die jongen zijn succes!!

 • no-profile-image

  Annegien

  Shit, man!

 • no-profile-image

  balkenende

  balkenendenorm =166.000 euries
  hij zou wel gek wezen om in den haag te gaan zitten.

 • no-profile-image

  bakkertje

  beste lezers, ik kom van buiten jullie vakgebied, maar ik bak elke dag wel brood van de tarwe. wat mij het meeste opvalt is dat er veel kift in de reacties zitten, als ik het verhaal heb gelezen is dit een jongen die u een leermoment meegeeft, dit kan u als ondernemer toch ook? hij pikt een onderdeel van uw bedrijfsvoering eruit en verdiept zich daarin en handelt ernaar en dat is de kracht van deze slimmerik van 15 jaar.
  JONG GELEERD IS OUD GEDAAN!

 • no-profile-image

  John

  zijn moeder is hoofd van de bv (volgens de boerderij van vandaag) dus zou zij aansprakelijk gesteld kunnen worden, ik begrijp dus ook niet waar dit vandaan komt. maar ik ben wel benieuwd naar wat hier mee bedoeld wordt.

 • no-profile-image

  Harm

  Heel leuk voor die jongen, maar hier blijkt maar weer eens dat aan de veehouders gigantisch verdiend wordt.
  Deze bedragen kunnen we beter onder elkaar verdelen, half voor de ontvanger, en de andere helft voor de leverancier.
  En van mij mag de ontvanger ook wel wat meer hebben.

 • no-profile-image

  nn

  ik heb nergens gelezen, dat er iemand heeft geschreven, dat die jongen zijn winst wordt misgunt. Ook hier niet. u moet goed lezen. Het is gewoon een bijzonder persoon, de moeite waard om over te schrijven. U moet het geschrevene juist interpreteren. Verder moet u allen niet zo ouwehoeren.

 • no-profile-image

  De Boer

  650.000 ton per jaar, dat is, even snel gerekend, 430 vrachten van 30 ton, en dat 50 weken per jaar. Heeft hij 2 weken over om op vakantie te gaan.
  Of schrijft hij dan de bonnen en rekeningen???

 • no-profile-image

  boerharms

  knap werk!

 • no-profile-image

  ajverschoor@kliksafe.nl

  Dan begrijpen we nu dus ook weer waarom de mestprijs maar niet zakt...

 • no-profile-image

  doet

  Er komen nu gelijk reacties op dat hij er tonnen aan verdient, maar als je 650.000 ton mest omzet in een jaar, is natuurlijk een gigantische hoeveelheid!! Als je daar per ton een euro tussen uithaalt zou hij in 2 jaar al 1,1 miljoen euri's verdiend hebben. (volgens mij haalt de gangbare tussenhandel er meer tussen uit) Volgens mij zet deze jongen gewoon zoveel mest om, omdat hij er minder winst tussen uit pakt dan de rest (al pakt hij er 30 cent per ton tussen uit heeft tie in 2 jaar ook 330.000 euro verdiend) en dus mensen bij hem terecht komen. Blijf ik het knap vinden dat je zulke hoeveelheden allemaal organisatorisch op je 15de naast school kunt plannen en rond zetten Complimenten!! volgens mij draait de gemiddelde fulltime planner bij een intermediair minder omzet. En hij heeft op zijn 20ste financieel natuurlijk een mooie voorsprong op zijn leeftijdgenoten die met een lege portemonnee van school afkomen.

 • no-profile-image

  A G

  Ik snap niet waarom er niet bij gezet wordt dat hij er ook nog criminele dingen mee doet met de mest dat de a.i.d er bij te pas komt en nog te jong is om hem er op te kunnen pakken .

 • no-profile-image

  Alida

  De Boerderij rukt weer het hele verhaal uit zijn verband. Het zou mooier zijn geweest als men meer aandacht had besteed aan hoe knap het wel niet is voor een 15-jarige jongen om zo iets op te zetten, i.p.v. de nadruk te leggen op de zgn. verdiensten. Dat is toch niet de bedoeling van zo'n artikel.
  Hij is tenslotte nog maar een jongen en naast zijn zeker aanwezige kwaliteiten ook pas 15! Chapeau!!

 • no-profile-image

  Kees

  Ben zelf ook jong in de veehandel begonnen, had op 17 jarige leeftijd veel meer geld te besteden dan mijn leeftijdgenoten dat leverde veel afgunst op,Niels snapt heel goed hoe het werkt in de handel, maar Niels hou er rekening mee dat boeren er niet van houden dat handelaren aan de grote klok hangen van ze verdienen

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  30 ton per vracht dus per jaar 21666 vrachten beste boer in Reeuwijk.

 • no-profile-image

  Renzo van JM van Vliet

  Agrarisch dagblad staat hij op de voorpagina. Zeer negatief stukje voor die jongen die zo verschrikkelijk zijn best doet. Je kan hem dag en nacht bellen. En ze denken werkelijk zeker dat hij er tonnen aan overhoud. Denk dat de boerderij en Agrarisch dagblad dit zeker niet goed gedaan hebben!!!!!!!!

 • no-profile-image

  NAM

  Handel waaraan niets is te verdienen is geen handel....

 • no-profile-image

  doet

  Ik vind het altijd zo jammer dat figuren als a g dan weer zo'n jongen zwart moeten maken. Waarschijnlijk heeft die a g zich een keer een euro per ton teveel uit de zak laten kloppen (dat is handel, als boer moet je wel scherp blijven) en is meneer nu een beetje verbitterd en gaat zo'n jongen zwart lopen maken. Hoe is het in Nederland alweer? Je bent onschuldig totdat het tegendeel bewezen wordt. Nou ik heb nooit gehoord dat die jongen ergens voor veroordeeld is, dus bullshit!!

 • no-profile-image

  Theo

  Knap werk Niels Maar??????? Akkerbouwers en Varkenshouders doen jullie niet iets verkeerd als zo,n knul tonnen kan verdienen met bemiddelen.

 • no-profile-image

  Jan-Peter

  Wat bedoel je AG, wat voor criminele dingen?

Laad alle reacties (33)

Of registreer je om te kunnen reageren.