Home

Achtergrond 186 x bekeken

Vijf projecten voor energievernieuwing

Het kabinet heeft vijf projecten goedgekeurd die ervoor moeten gaan zorgen dat Nederland zuiniger met energie omgaat.

In totaal steunen minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken en minister Jacqueline Cramer van Milieu de projecten met 110 miljoen euro.

De projecten moeten verder het gebruik van hernieuwbare energie stimuleren en de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Het gaat bijvoorbeeld om de verdere ontwikkeling van zonnecellen, windturbines en warmtepompen, de duurzame productie van waterstof en het zuiniger maken van gebouwen.

Een ander innovatieprogramma heeft als doel Nederland in 2020 een van de meest efficiënte vervoerssystemen van Europa te geven. Er gaat ook geld naar een project om restwarmte van bijvoorbeeld fabrieken te benutten en naar een programma om groene grondstoffen te ontwikkelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.